+34 932 989 990
info@fab.cat
Accedir
He oblidat la clau d'accés
Federació d'Autoescoles de Catalunya
Per una Mobilitat Segura i Sostenible
CASTELLÀ
CATALÁ
Mostra / Amaga el menú
Inici
Qui som
Federació d`Autoescoles de Catalunya
Presentació de la FAC
Equip Directiu
Les nostres associacions
Delegació Territorial de Barcelona
Delegació Territorial de Girona
Delegació Territorial de Lleida
Delegació Territorial de Tarragona
Actualitat
Barcelona
Girona
Lleida
Tarragona
Serveis
Localitza el teu centre
Cercador d`Autoescoles
Cercador de centres CAP
Cercador de centres ADR
Cercador de centres adherits al Protocol COVID
Permís per Punts
Informació per a centres autoritzats
Material didàctic PxP
Sol·licitud de psicòleg
Calendari
Ets a:
Inici
Actualidad
Girona
Llum verda al Pla de seguretat viària 2021-2023
Llum verda al Pla de seguretat viària 2021-2023
El Govern ha aprovat les línies estratègiques per aconseguir reduir en un 15% les víctimes mortals en accident de trànsit l’any 2023 respecte al 2021 i que s’han plasmat en el nou Pla de seguretat viària (PSV) 2021-2023. Aquest document desenvolupa de manera concreta les accions del Pacte nacional per a la mobilitat segura i sostenible 2021-2030 (PNMSS), un pla de caràcter transversal i de consens aprovat també enguany que s’ha fixat com a fita l’assoliment de la Visió Zero, és a dir, cap víctima mortal ni ferida greu amb seqüeles de per vida en l’horitzó 2050. Garantir la transició cap a una mobilitat sostenible, saludable, connectada i autònoma, així com la millora de la qualitat de l’aire són altres de les prioritats que recull aquest full de ruta de la seguretat viària a Catalunya per a la pròxima dècada.
Quins són els objectius específics del nou Pla?
El nou Pla de seguretat viària 2021-2023, que assumeix el doble compromís acordat en els àmbits europeu i mundial de reduir el nombre de víctimes mortals en un 50% entre el 2020 i el 2030, i el nombre de persones ferides greus en un 50% en el mateix període, planteja també uns objectius específics que posen el focus en l’atenció a les persones i, en concret, en la protecció dels usuaris vulnerables de la mobilitat. En xifres precises, el nou pla triennal recull els següents reptes de reducció de la sinistralitat per al 2023:
Com s’assoliran els principals reptes?
El nou pla desplega unes accions concretes alineades amb els eixos estratègics fixats en el seu document referent, el PNMMS. Les actuacions de futur que preveu impulsar el PSV 2021-2023 per assolir els objectius establerts es desenvolupen entorn d’aquests cinc àmbits principals: els col·lectius més fràgils de la mobilitat (vianants, ciclistes, motoristes i usuaris de vehicles de mobilitat personal), els ens locals, l’atenció a les víctimes de sinistres viaris, l’educació i la formació viària, la mobilitat denominada intel·ligent i la lluita contra les conductes inadequades associades als principals factors de risc de l’accidentalitat.
D’altra banda, en aquest pla s’incorporen per primer cop les accions del Pla ITS 2021-2023 (Intelligent Transport Systems: Sistemes Intel·ligents de Transport), tecnologies avançades que comencen a integrar-se en un model on el vehicle es comunica simultàniament amb la infraestructura i amb els altres vehicles que circulen al seu voltant.
Tot i les millores en matèria de seguretat viària aconseguides en els darrers anys, encara queda camí per recórrer per consolidar un canvi social i cultural que condueixi a un escenari de mobilitat segura i sense efectes contaminants des d’un compromís de responsabilitat compartida. En aquest sentit, el Pla de seguretat viària 2021-2023 és fruit d’un treball col·laboratiu que integra les iniciatives, anàlisis i reflexions dels diferents departaments de la Generalitat, d’altres administracions públiques, així com de membres de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària que pertanyen a la societat civil.
infotrànsit
Comparteix aquest contingut a la teva xarxa social preferida
Actualidad
Barcelona
Girona
Lleida
Tarragona
Autoescoles especialitzades
Les persones amb
mobilitat reduïda que volen conduir
necessiten el carnet de conduir B adaptat.
Consulta el llistat d'autoescoles especialitzades
Últimes notícies
BONES FESTES
Respira, electrifica't per la Marató de TV3
Convocatòria curs de professors/ores de formació viària (15.11.2024)
Ramon Lamiel: “El testimoni de les víctimes de trànsit deixa un impacte emocional en els joves”
L'SCT reforça la formació adreçada als conductors de patinets elèctrics
Sobre la FAC
La Federació d'Autoescoles de Catalunya agrupa més del 90% de centres de formació viària de Catalunya, oferint múltiples serveis i avantatges als seus associats.
Contacte
+34 932 989 990
info@fab.cat
c/ Minería 62-64 Bajos
08038 Barcelona
Menús
Avís Legal
Política de Galetes
x
Cancel·lar
Aviso
x
¿Está seguro que desea eliminar el elemento seleccionado?
Cancel·lar